جستجو کردن
  • مقالات
جستجو کردن

نقد و بررسی الگوی کنج

انواع الگوی کنج

الگوی کنج در تحلیل تکنیکال

الگوی کنج از جمله الگوهایی است که در تحلیل تکنیکال بسیار متداول است. اغلب تحلیل‌گران در بازارهای مالی برای بررسی چارت، نیاز به شناسایی این دسته از الگوها دارند. البته تنها شناسایی این عناصر مهم نمی‌باشد و تحلیل‌گر باید بداند در زمان مواجه با آن‌ها در چارت‌های مالی، باید چه تصمیمی بگیرد. به طور کلی این الگوها به صورت میان‌مدت در بازار رویت می‌شود و ۱ الی ۳ ماه ادامه دارند. در این نوع از الگو، شیب آن‌ها برخلاف شیب اصلی نمودار قیمتی می‌باشد.

در این مقاله قصد داریم درباره الگوی کنج اطلاعات بیشتری کسب کنیم. اگر علاقه‌مند به دریافت اطلاعات در این زمینه هستید یا قصد دارید در زمینه تحلیل تکنیکال و الگوهای قیمتی مطالب جدیدی دریافت نمایید، توصیه می‌کنیم تا پایان این مقاله همراه ما باشید تا به این اطلاعات مهم دست پیدا کنید.

انچه در این مقاله خواهید خواند

الگوی کنج (Wedge) چیست؟

الگوی کنج که نام دیگر آن گُوِه و دره است، نوعی الگوی کلاسیک بوده که هم از نوع ادامه دهنده و هم از نوع برگشتی است. معمولا این الگو در تحلیل تکنیکال در انتهای روند خود را نشان می‌دهد.

به مانند الگوی مثلث، کنج نیز با دو خط روند در نمودار پدیدار می‌شود. این دو خط به صورت هم جهت که یکی از آن‌ها در قالب حمایت و دیگری در قالب مقاومت هستند این الگو را تشکیل می‌دهند. در این الگوی قیمتی، با نزدیک شدن دو خط به یکدیگر، افزایش حجم معاملات و شرایط دیگر، قیمت درون این الگو شکسته شده و از سمت بالا یا در جهت پایین شکست قیمتی رخ میدهد. به طور کلی معمولا در تایم فریم روزانه این الگو تشکیل شده و برای تکمیل شدن آن نیاز به ۳ الی ۴ هفته زمان است.

 

انواع الگوی کنج

الگوی کنج هم در جهت ادامه دهنده و هم در جهت بازگشتی تشکیل می‌شود. شیب خط در این الگو اهمیت بسیاری دارد و بر اساس آن می‌توان تصمیم گرفت که نوع آن چگونه است. کنج صعودی و کنج نزولی دو نوع این الگو بوده که در نوع صعودی آن، روند حرکتی قیمت افزایشی و در نوع نزولی آن نیز روند حرکتی قیمت کاهشی است. در الگوی کنج صعودی، قیمت بین خطوطی که به شکل همگرا هستند، حرکت می‌کند. شیب خط حمایتی که خط پایین‌تر است معمولا بیشتر از شیب خط مقاومتی می‌باشد. در این حالت با تثبیت قیمت‌ها، می‌توان انتظار داشت که قیمت از سمت پایین و خط حمایتی، شکستی را ایجاد و با پدیدار شدن شکست خط حمایت، روندی نزولی را شاهد باشیم.

بنابراین وقتی در چارت شاهد یک الگوی کنج صعودی هستیم، معامله‌گر باید به دنبال موقعیت فروش باشد. در این حالت پیدا کردن نقطه فروش بسیار اهمیت پیدا می‌کند. بهترین نقطه برای ورود به معامله و دریافت موقعیت فروش، هنگامی است که خط حمایت می‌شکند و قیمت برای پولبک، مجددا به این منطقه ورود می‌کند. حد ضرر در این حالت به اندازه قاعده الگو است. در طرف مقابل، الگوی کنج نزولی را داریم که از دو خط همگرا به سمت پایین تشکیل می‌شود. در این الگو شیب خط مقاومت که خط بالاتر است از شیب خط حمایت بیشتر بوده و با تثبیت قیمت‌ها، می‌توان انتظار حرکت صعودی و شکست خط مقاومت را داشت. این الگو نیز معمولا یک الگوی بازگشتی صعودی بوده که در طی یک حرکت صعودی تشکیل می‌شود.

کنج از نوعی نزولی

الگوی کنج صعودی یک الگوی ادامه دهنده بوده و می‌توان در نقطه شکست حمایت یا پولبک قیمت به آن، سیگنال ورود را دریافت و در جهت خرید اقدام به ورود به معامله کرد. حد سود نیز در این حالت به اندازه قاعده الگو می‌باشد.

 

این الگو دارای چه ویژگی‌ها و محدودیت‌هایی می‌باشد؟

در الگوی کنج، شاهد ویژگی‌ها و البته محدودیت‌هایی می‌باشیم. بنابراین بهتر است تحلیل‌گر قبلا از پیدا کردن آن در چارت و استفاده از آن در معاملات، این اطلاعات را داشته باشد. نخستین ویژگی این الگو، این است که تحلیل‌گر به راحتی می‌تواند آن را در چارت یا نمودار شناسایی کند. این الگو در تایم فریم‌های مختلفی قابل مشاهده و بررسی بوده و هر دو سیگنال اعم از خرید و فروش را صادر می‌کند. همچنین در این الگو، می‌توانیم ریسک به سود مناسبی را دریافت کنیم و هم از نوع بازگشتی و هم از نوع ادامه دهنده آن استفاده کنیم و سرمایه خود را افزایش دهیم.

در طرف مقابل این ویژگی‌ها، برخی از محدودیت‌ها نیز وجود دارد که در این الگو قابل مشاهده است. به عنوان مثال در الگوی کنج، ممکن است شناسایی آن برای تریدرهای تازه‌کار کمی سخت باشد. همچنین ممکن است به طور عادی برای نتوان آن را تایید کرد و در این زمینه باید از اندیکاتورها نیز کمک گرفت. همچنین برای تفسیر این الگو، نیاز به تجربه و مهارت فراوانی است که در این صورت تحلیل‌گر باید مدت زمان زیادی را در بازارهای مالی حضور داشته باشد و نمودارهای فراوانی را مشاهده کرده باشد تا بتوان این الگو را در چارت تشخیص دهد. علاوه بر این موارد، زمان ورود به معامله نیز بسیار مهم است و اگر تحلیل‌گر در زمان مناسبی نتواند وارد معامله شود، سودآوری کم یا حتی ضرر به او تحمیل می‌شود.

کنج از نوع صعودی

 

کلام پایانی

در این مقاله به بررسی الگوی کنج پرداختیم و درباره آن اطلاعات جامع و کاملی را به شما مخاطبین گرامی، ارائه کردیم. این الگو می‌تواند به نوعی نقشه راه برای تحلیل‌گر در بازارهای مالی باشد. با استفاده از این الگو می‌توان تغییرات احتمالی موجود در بازار را شناسایی و موقعیت‌های ورود و خروج مناسبی را از آن دریافت کرد. این الگو از فشردگی قیمت و تاثیر حجم بر معاملات استفاده کرده و اطلاعات مناسب و ارزشمندی را در اختیار تحلیل‌گر قرار می‌دهد. توصیه می‌کنیم حتما از یک تایید‌کننده مانند اندیکاتور برای تایید معاملات خود استفاده نمایید. همچنین توجه نمایید که این الگو در پایان یک روند نزولی یا صعودی تشکیل می‌شود و می‌تواند به عنوان یک استراتژی مناسب در تصمیم‌گیری‌های مالی مورد استفاده قرار گیرد.

در پایان امیدواریم از مطالعه این مقاله لذت برده باشید و اطلاعات مناسب و مفیدی را از آن دریافت کرده باشید. شما می‌توانید سایر مقالات موجود در مجموعه ما که درباره بازارهای مالی است را مشاهده کرده و از آن‌ها، اطلاعات مناسب و ارزشمندی را دریافت نمایید.

 

 

.امیدورام این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد، منتظر نظرات سازنده شما هستیم

لگو بورس آکادمیک

تیم تولید محتوا

 

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در حال بارگیری کپچا...