جستجو کردن
  • مقالات
جستجو کردن

آشنایی با الگوی مثلث در تحلیل تکنیکال

انواع الگوی مثلث در تحلیل تکنیکال

انواع الگوی مثلث در تحلیل تکنیکال

الگوها مهمترین شاخص هایی هستند که به تحلیل گران در تحلیل تکنیکال برای پیش بینی وضعیت یک سهام و سودمند بودن معاملات آن سهم کمک می کنند. از پرکاربردترین الگوهایی که در تحلیل تکنیکال مورد استفاده قرار می گیرند، الگوی مثلث هستند. الگوی مثلث از جمله زیرمجموعه های الگوی کلاسیک به شمار می رود. اگرچه که این الگوها اغلب ادامه دادن روند را پیشنهاد می کنند اما در برخی از مواقع به عنوان هشدار دهنده ظاهر می شوند و برگشت یک روند را به تحلیل گر اعلام می کنند. انواع الگوی مثلث به شرح ذیل می باشد:

  1. مثلث افزایشی
  2. مثلث کاهشی
  3. مثلث متقارن

انچه در این مقاله خواهید خواند

 

الگوی مثلث متقارن

مثلث متقارن یکی از انواع الگوی مثلث در تحلیل تکنیکال می باشد. در صورتی که قدرت خرید و فروش در خریداران و فروشندگان نسبت یکسان و متعادلی داشته باشد و روند متقارن یکدیگر را طی کنند، الگوی مثلث متقارن ایجاد می شود. در این الگو خط پایین و بالای مثلث به سمت یکدیگر در حال حرکت هستند. چنین الگویی بیانگر عدم قطعیت در وضعیت قیمت سهم مورد نظر است. ممکن است سهام به روند قبلی ادامه دهد و یا عکس روند قبلی را طی کند.

چنانچه خطوط پایین و بالای مثلث نسبت به هم در فاصله نزدیک تری قرار گیرند، احتمال شکسته شدن آنها بیشتر می شود. البته باید توجه کرد که تا موقعی که کندل قیمت نشکسته و کندل بعدی برای تایید شکست  مثلث در ادامه آن نیامده است، نباید اقدام به معامله آن سهم کرد.

حداقل دو نقطه یا سه نقطه برای کشیدن خطوط پایین و بالا مثلث نیاز داریم. در این صورت انواع الگوی مثلث می تواند قابل اطمینان باشند. البته لازم به ذکر است که ترسیم انواع الگوی مثلث تنها به تجربه و سلیقه افراد بستگی دارد و هر تحلیل گر می تواند الگوی مثلث متفاوتی نسبت به سایر تحلیل گرها رسم نمایند.

مثلث متقارن در بیشتر مواقع یک الگوی ادامه دهنده می باشد.این الگو به صورت یک توقف در روند موجود محسوب میشود که پس از آن روند دوباره از سرگرفته میشود. برای رسم این مثلث حداقل به 4 نقطه بازگشتی نیاز داریم ولی در بسیاری از مثلث ها 6 پیوت را در برمیگیرند.(برای رسم هر خط روند ما احتیاج به دو نقطه داریم بنابراین برای رسم دو خط همگرا لازم است به 4 نقطه نیاز داریم.)

 

الگوی مثلث افزایشی

در این الگو خط مقاومت که همان خط بالای مثلث است به صورت افقی می باشد و خط پایین مثلث رفته رفته به سمت خط بالایی مثلث حرکت می کند. این الگو نشان می دهد که به تدریج قدرت خرید خریداران افزایش می یابد؛ البته این قدرت به قدری نیست که منجر به بالاتر رفتن قیمت نسبت به خط بالایی یا همان خط مقاومت شود.الگوی مثلث افزایشی

الگوی مثلث افزایشی اغلب روند صعودی و رو به رشد دارد. بنابراین چنانچه الگوی مثلث افزایشی در امتداد الگویی رو به رشد تشکیل شده باشد، نشان از ادامه دهنده بودن الگو است و در صورتی که در امتداد یک مسیر نزولی قرار داشته باشد، الگوی بازگشتی را نشان می دهد.

بهترین زمان برای خرید سهام با در نظر گرفتن مثلث افزایشی موقعی است که خط مقاومت یا خط بالایی مثلث شکسته می شود. آن هم به این دلیل که با افزایش پیدا کردن قدرت خریداران و شکسته شدن خط مقاومت، حجم معاملات بیشتر می شود. افزایش حجم معاملات موید شکسته شدن خط مقاومت و حرکت رو به رشد قیمت سهام می باشد.

 

الگوی مثلث کاهشی

مثلث کاهشی یکی دیگر از انواع الگوی مثلث است که دقیقا نقطه مقابل مثلث افزایشی است. به عبارت دیگر خط بالایی مثلث به سمت خط پایین یا همان خط حمایت که حالت افقی دارد، حرکت می کند. مثلث کاهشی از پی روند رو به افت و نزولی یک سهم به وجود می آید و بعد از شکست مثلث هم نیز ادامه پیدا می کند.

الگوی مثلث کاهشی

حجم معاملاتی سهم در الگوی مثلث کاهشی از اهمیت بالایی برخوردار است. توجه به حجم معاملات از این نظر اهمیت دارد که وقتی سقف و کف یک الگو به هم نزدیک می شوند و قیمت در داخل الگو قرار گرفته، حجم معاملات کاهش پیدا می کند. بنابراین چنانچه حجم معاملات افزایش پیدا کند، احتمال شکست مثلث را می تواند نشان دهد.

 

آنالیز زمانی الگوی مثلث

زمان شکست در حد فاصله بین دو سوم الی سه چهارم از اندازه افقی الگو مثلث،قیمت بایستی الگو را بشکند و هم جهت با روند قبلی شروع به حرکت کند. اگر قیمت از سه چهارم زمان کل گذشت وشکست رخ نداد، اخطاریست مبنی بر اینکه الگو در حال از دست دادن پتانسیلش میباشد و میتوان انتظار داشت که قیمت ها به نوسان ادامه داده و از نقطه راس فراتر روند. با اندازه گیری عرض الگو نیز میتوان زمان شکست الگو را پیش بینی نمود.

 

آنالیز حجمی الگوی مثلث

حجم معاملات همزمان با نوسان قیمت در مثلث و نزدیک شدن به راس کاهش باید. زمانی که الگو تکمیل می شود،با نفوذ قیمت در خط روند، حجم معاملات بایستی به طور قابل ملاحظه ای افزایش یابد.

 

سوالات متداول

1. انواع الگوی مثلث کدام ها هستند؟

الگوی مثلث 3 دسته هستند. الگوی مثلث افزایشی، الگوی مثلث کاهشی و مثلث متقارن

 

2.خط مقاومت و خط حمایت در الگوی مثلث چگونه مشخص می شوند؟

خط بالایی مثلث را خط مقاومت می گویند. در این محدوده قدرت فروشندگان بیشتر از قدرت خریداران است و در نتیجه قیمت سهم کاهش پیدا می کند. خط حمایت همان خط پایین مثلث است. قدرت خریداران در خط حمایت نسبت به فروشندگان بیشتر است. به همین دلیل قیمت سهم به دلیل تقاضا بالای خریداران افزایش پیدا می کند.

 

3. قیمت سهم در مثلث متقارن چه روندی دارد؟

وضعیت قیمت در الگوی مثلث متقارن مشخص نیست. به عبارتی دیگر روند قیمت در الگوی مثلث متقارن ممکن است در خلاف روند قبلی باشد یا در ادامه همان روند حرکت کند. این مسئله رابطه مستقیمی با شکسته شدن هر کدام از خطوط توسط قیمت دارد.

 

4. چطور می توان الگوی مثلث کاهشی را تشخیص داد؟

در الگوی مثلث کاهشی حرکت خط بالایی به سمت خط پایینی یا همان خط حمایت است که به صورت افقی می باشد. مثلث کاهشی از پی روند نزولی به وجود می آید و حرکت نزولی بعد از شکست مثلث ادامه پیدا می کند.

 

جمع بندی:

انواع الگوی مثلث در تحلیل ها بسیار پرکاربرد و مورد توجه هستند که در نمودارهای قیمتی قابل مشاهده هستند. این الگوها برای معاملات در بازه های زمانی میان مدت بسیار مناسب هستند. البته لازم به ذکر است که نه تنها انواع الگوی مثلث بلکه سایر شاخص ها و الگوها هم به تنهایی برای تحلیل یک سهم کافی نمی باشند. مجموعه ای از الگوها و شاخص ها باید برای تحلیل یک سهام مورد استفاده قرار بگیرد تا بتوان معامله ای سودمند و کم ریسک را انجام داد.

 

امیدوارم این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد، منتظر نظرات سازنده شما هستیم.

لگو بورس آکادمیک

تیم تولید محتوا

 

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در حال بارگیری کپچا...