جستجو کردن
  • مقالات
جستجو کردن

الگوی مستطیل در تحلیل تکنیکال

بررسی الگوی مستطیل در تحلیل تکنیکال

الگوی مستطیل از جمله الگوهای موجود در بازار می‌باشد که به عنوان یک ابزار تحلیلی مورد استفاده تریدر قرار می‌گیرد. برای معامله در بازارهای مالی باید در زمان مناسب اقدام به خرید و فروش کرد. همین موضوع اهمیت استفاده از ابزار در بهترین زمان ممکن را نشان می‌دهد. آشنایی با این ابزارها که در زیرمجموعه تحلیل تکنیکال قرار می‌گیرند، می‌توانند باعث موفقیت و افزایش سرمایه معامله‌گر شوند.

در این زمینه، می‌خواهیم یکی از مهم‌ترین و در عین حال کاربردی‌ترین ابزار تحلیل را بررسی کنیم. الگوی مستطیل از جمله الگوها و پترن‌هایی است که می‌تواند رای صعودی یا نزولی بودن ادامه روند را صادر کند. این الگو باتوجه به ماهیت ایجاد شده بر روی نمودار، به دو دسته ادامه‌دهنده و بازگشتی تقسیم می‌شود. اگر قصد دارید درباره این الگو اطلاعات بیشتری کسب کنید یا می‌خواهید در بازار اقدام به تحلیل تکنیکال کنید، توصیه می‌کنیم این مطلب را تا انتها مطالعه کرده و با ما همراه باشید.

انچه در این مقاله خواهید خواند

الگوی مستطیل چیست؟

در ابتدا می‌خواهیم ماهیت الگوی مستطیل را بیان کنیم. این الگو نوعی شکل است که در نمودارهای قیمتی تشکیل می‌شود و بسیار کاربری است. این الگو معمولا پس از یک روند حرکتی صعودی یا نزولی تشکیل می‌شود و این موضوع را بیان می‌کند که بازار در حال حاضر هیچ روند صعودی یا نزولی نداشته و به اصطلاح در حال رنج زدن یا نوسان است.

هنگامی که این الگو تشکیل می‌شود، قیمت و کندل‌ها دائما در حال نوسان در محدوده تعیین‌شده بوده و حرکت شارپی از خود نشان نمی‌دهند. در واقع علت اصلی نام‌گذاری این الگو نیز همین مورد می‌باشد. این الگو توسط سقف‌ها و کف‌هایی که در محدوده مورد نظر ایجاد شده، تشکیل می‌شود. معمولا به این ناحیه که درون الگوی مستطیل قرار دارد، ناحیه تراکم قیمت می‌گویند.

الگوی مستطیل در دو حالت صعودی و نزولی

اگر بخواهیم تفسیری از این الگو داشته باشیم، باید عنوان کنیم این الگو زمانی تشکیل می‌شود که سرمایه‌گذاران نسبت به حرکت بلند مدت دارایی، اطمینان‌خاطر ندارند. به همین علت قیمت دائما به سمت بالا و پایین حرکت کرده و قدرت خاصی از خود نشان نمی‌دهد. عرضه و تقاضا در این حالت به صورت یکسان بوده و معامله‌گران سعی می‌کنند زمانی را منتظر بوده تا روند حرکتی دارایی مشخص شود.

 

انواع الگوی مستطیل

الگوی مستطیل بر اساس نوع شکل گیری و حضور در نمودار، به ۲ دسته‌ی صعودی و نزولی تقسیم می‌شود. هر کدام از این الگوها به نحوی خاص می‌توانند تریدر را راهنمایی کنند. در ادامه به تشریح هر کدام از این موارد می‌پردازیم.

الگوی مستطیل صعودی

 

مستطیل صعودی

در ابتدا به بررسی الگوی مستطیل صعودی می‌پردازیم. این الگو که از نوع ادامه دهنده است، طی یک روند صعودی تشکیل می‌شود. به عبارتی هنگامی که روند صعودی است، دارایی در بازه‌ زمانی مشخص، در محدوده قیمتی نوسان می‌کند. در این حالت حمایت‌ها و مقاومت‌ هایی تشکیل می‌شود. معمولا در چنین حالتی معامله‌گران می‌گویند که قیمت و بازار در حال استراحت بوده و خود را برای یک روند و رالی دیگر آماده می‌کند. در چنین حالی معمولا تریدر منتظر می‌ماند تا مشاهده کند قیمت از سمت حمایت یا مقاومت شکسته شده و از محدوده مستطیل شکل، خارج شود. لازم به ذکر است که مقدار حرکت در صورت شکستن، به اندازه عمق الگو می‌باشد.

 

مستطیل نزولی

در طرف مقابل، الگوی مستطیل نزولی را داریم که عکس الگوی صعودی عمل می‌کند. این الگو هنگامی تشکیل می‌شود که روند کلی حرکت دارایی نزولی است. پس از یک حرکت نزولی، قیمت مدتی را در یک محدوده مستطیل شکل درجا می‌زند و حمایت و مقاومت‌ هایی را در این محدوده تشکیل می‌دهد. در چنین حالتی نیز تریدر منتظر می‌ماند تا قیمت از این محدوده خارج و مقاومت یا حمایت خود را بشکند. پس از ایجاد چنین حالتی، تریدر می‌تواند تصمیم بگیرد که چگونه و با چه حجمی وارد بازار شود. لازم به ذکر است که حد سود نیز برای این الگو، به اندازه عمق آن می‌باشد.

 

چگونه با الگوی مستطیل معامله کنیم؟

برای اینکه بتوانید با الگوی مستطیل معامله نمایید، باید مراحل و نکاتی را بدانید. به طور کلی برای انجام معامله با این الگو،‌ باید ابتدا به خوبی آن را شناسایی و سپس اقدام به معامله نمایید.

بدین منظور ابتدا روند موجود در دارایی را شناسایی و حرکت آن را بررسی می‌کنیم. حال باید به خوبی قله‌ها و دره‌ها را شناسایی و آن‌ها را بهم متصل کنیم تا بتوانیم حمایت و مقاومت‌های موجود را شناسایی کنیم. پس از آن باید منتظر بمانیم تا مشاهده کنیم این الگو از کدام سمت شکسته می‌شود. اگر از سمت بالا این الگو شکسته شود، حرکت صعودی و اگر از سمت پایین شکسته شود، حرکت نزولی خواهد بود. پس از شکست الگو، می‌توانیم وارد معامله شویم. البته جهت اطمینان بیشتر می‌توان منتظر پولبک به ناحیه شکسته‌شده نیز بود.

الگوی مستطیل نزولی

فراموش نکنید که برای انجام معامله و کسب موفقیت، حتما باید حد ضرر و حد سود را از قبل تعیین کنید. معمولا در الگوی مستطیل حد ضرر بر روی ناحیه سقف یا کف پس از شکستن تعیین می‌شود. به عبارتی اگر قیمت پس از شکست ناحیه دوباره وارد آن شود، مشخص می‌شود که شکست فوق فیک بوده و نمی‌توان معامله‌ای از این جهت آغاز کرد. همچنین حد سود نیز به اندازه عمق این الگو بوده که سطح اطمینان بیشتری را به تریدر ارائه می‌کند.

 

کلام پایانی

همانطور که مشاهده کردید در این مقاله به بررسی الگوی مستطیل پرداختیم. الگوها و پترن‌ ها امروزه اجزای مهمی از تحلیل تکنیکال را تشکیل می‌دهند. این الگوها باعث می‌شوند تریدر و معامله‌گر به خوبی مناطق حمایتی و مقاومتی را تشخیص داده و بر اساس آن‌ها اقدام به مدیریت معامله خود کند.

نکته‌ی بسیار مهمی که در این زمینه وجود دارد، این است که امکان شکست این الگو در بازه زمانی بلند مدت نیز وجود دارد. به عبارتی ممکن است مدت زمانی زیادی دارایی در این محدوده رنج بزند. در چنین حالتی بسیاری از معامله‌گران خسته شده و اقدام به بستن معامله خود می‌کنند. البته این الگو ممکن است در هر تایم‌فریمی رخ دهد و بسته به نوع آن می‌توان مقدار زمان شکست را تعیین کرد.

در این مقاله سعی کردیم درباره الگوی مستطیل اطلاعات مفید و ارزشمندی را به شما مخاطبین گرامی ارائه کنیم. اگر علاقه‌مند به دریافت اطلاعات بیشتر درباره بازارهای مالی هستید، توصیه می‌کنیم سایر مقالات موجود در سایت را مطالعه و اطلاعات خود را در این زمینه توسعه دهید.

 

 

امیدوارم این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد، منتظر نظرات سازنده شما هستیم.

لگو بورس آکادمیک

تیم تولید محتوا

 

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در حال بارگیری کپچا...