جستجو کردن
جستجو کردن

اتریوم (Ethereum) چیست؟ هر آنچه باید درباره اتریوم بدانید

اتریوم

معرفی اتریوم

اتریوم دومین ارز دیجیتال محبوب پس از بیت کوین است. که در سال ۲۰۱۵ و توسط «ویتالیک بوترین» اهل کشور روسیه، نسل دوم ارزهای دیجیتال با نام  اتریوم (Ethereum) پا به عرصه رقابت با دیگر ارزهای دیجیتالی گذاشت. در‌واقع Ethereum یک بستر آزاد براساس فناوری «بلاک‌چین» (Blockchain) است که توسعه‌دهندگان امکان پیاده‌سازی برنامه‌های غیرمتمرکز خود را روی این پلتفرم دارند.
از اهدافی که اتریوم دنبال می‌کند می‌توان به هوشمندسازی فرآیندها و فراهم کردن مکانی بابت اجرای برنامه‌های غیرمتمرکز و خودکار اشاره کرد.

انچه در این مقاله خواهید خواند

 

نحوه کارکرد Ethereum

همان‌گونه که بیان شد اتریوم برمبنای یک شبکه بلاک‌چین فعالیت می‌کند، و تمامی شرکت‌کنندگان در این شبکه، به یک نسخه مشابه و یکسان از این دفتر کل عمومی غیرمتمرکز و توزیع شده (بلاک‌چین) دسترسی دارند که قابلیت مشاهده تراکنش‌های پیشین را برای آن‌ها فراهم می‌کند.
همچنین غیرمتمرکز بودن آن به این معناست که شبکه به وسیله هیچ فرد، نهاد یا سازمانی مدیریت نمی‌شود، و به وسیله تمامی دارندگان دفتر کل توزیع شده اداره می‌گردد. در سیستم Ethereum به استخراج کنندگان یا حل کنندگان معادلات ریاضی «توکن اتر» (ETH) به عنوان پاداش داده می‌شود. یکی از دلایل محبوبیت بالای Ethereum این است که کاربران این امکان را دارند برنامه‌هایی روی بلاک‌چین ایجاد نمایند که قابلیت اجرا شدن دارند درست مانند اجرای نرم‌افزار روی رایانه. در ضمن این برنامه‌‌ها توانایی انجام تراکنش‌های مالی پیچیده یا ذخیره و انتقال داده‌های شخصی را دارند.

مزایای اتریوم چیست؟

غیرمتمرکز بودن: این رمز ارز توسط هیچ نهاد یا سازمانی قابلیت کنترل شدن ندارد، برخلاف دیگر قراردادهای هوشمند مانند ترون (Tron) که به وسیله یک سازمان متمرکز قابل کنترل شدن است، و همین غیرمتمرکز بودن معماری Ethereum، سبب اعتماد، اطمینان و محبوبیت بیشتر آن شده است.

نحوه کارکرد اتریوم

غیرمتمرکز بودن از خصوصیات شبکه اتریوم است

  • ساخت توکن: کسب‌وکارها می‌توانند هر دارایی در اتریوم را که در قالب دیجیتال ثبت شده را به توکن تبدیل کنند.
  • اندازه شبکه: شبکه اصلی Ethereum این توانایی را دارد که با صدها گره (node) و میلیون‌ها کاربر کار کند، در حالی که اغلب بلاک‌چین‌ها قابلیت اجرای کمتر از ۱۰ گره را دارا هستند.
  • لایه تشویقی: لایه‌های رمزنگاری شده اتریوم به شبکه‌های تجاری اجازه توسعه مکانیسم‌هایی را می‌دهد که فعالیت‌های شرورانه را مجازات کند و هم برای فعالیت‌های صحیحی مانند تایید و در دسترس بودن، پاداش فراهم نماید.
  • کارایی گسترده: Ethereum علاوه بر اینکه به عنوان ارز دیجیتال مورد استفاده قرار می‌گیرد، جهت پردازش فرآیندهای دیگری نیز مانند تراکنش‌های مالی، اجرای قراردادهای هوشمند و ذخیره کردن داده‌ها و … بکار می‌رود.

تفاوت اتر و اتریوم

اتر یک ارز دیجیتال است که می‌توان از آن برای سرمایه‌گذاری یا تراکنش‌های مالی استفاده کرد در حالی که اتریوم یک شبکه بلاک‌چینی است که اتر روی آن مبادله و نگهداری می‌شود.
از شبکه Ethereum می‌توان جهت اجرای برنامه‌های غیرمتمرکز و ذخیره کردن داده‌ها بهره گرفت، افراد این قابلیت را دارند که میزبان برنامه‌های خود روی بلاک‌چین اتریوم باشند.
از مزایای این کار می‌توان به قابلیت کنترل داده‌های برنامه توسط خود کاربران به دلیل عدم وجود مرجع مرکزی جهت مدیریت اشاره کرد، در حالی که با میزبانی سرور‌های متعلق به گوگل یا آمازون از نرم‌افزار، کنترل و مدیریت داده‌ها تنها بر عهده شرکت می‌باشد.

یکی از مهمترین موارد استفاده از اتر و اتریوم، قراردادهای هوشمند است که طبق آن، دو طرف قرارداد را روی بلاک‌چین Ethereum کدگذاری می‌کنند، سپس بعد از تحقق یافتن شروط قرارداد، با اجرای اتر خود، آن را به طرف مربوطه تحویل می‌دهد.

تفاوت Bitcoin و Ethereum

شبکه غیرمتمرکز اتریوم قابلیت ایجاد و اجرای برنامه‌ها، قراردادهای هوشمند و دیگر تراکنش‌ها را در شبکه مهیا می‌نماید، در حالی‌که بیت‌کوین یک ارز دیجیتال و مجازی است که امکان ارائه این توابع را ندارد.
سرعت تراکنش در شبکه ethereum خیلی بیشتر از شبکه bitcoin است، طبق گفته رئیس گروه بازارهای مالی کاتن: «در شبکه بیت‌کوین هر ۱۰ دقیقه یک بار بلوک‌های جدید تایید می‌شوند این در حالی است که در شبکه اتریوم این زمان برای هر بلوک جدید به ۱۲ ثانیه می‌رسد».
و در آخر باید گفت که فقط به تعداد ۲۱ میلیون سکه بیت‌کوین انتشار پیدا خواهد کرد اما تعداد توکن‌های اتر به صورت نامحدود منتشر خواهند شد.

تفاوت بیت کوین و اتریوم

تفاوت بیت کوین و اتریوم

 

جمع‌بندی:

اتریوم پس از بیت کوین به عنوان دومین ارز دیجیتال به حساب می‌آید، این ارز دیجیتال فقط وسیله‌ای برای مبادله نیست بلکه یک شبکه محاسباتی غیرمتمرکز است که بر مبنای فناوری بلاک‌چین ایجاد شده و امکان ایجاد قراردادهای هوشمند و برنامه های کاربردی غیرمتمرکز را فراهم می‌کند که با عنوان «Dapps» نیز شناخته می‌شوند. همچنین اتریوم علاوه بر اینکه یک ارز دیجیتال محسوب می‌شود یک شبکه غیرمتمرکز نیز است که امکان اجرای قراردادهای هوشمند، ذخیره‌سازی داده‌ها و … را دارا می‌باشد. یکی از معایب Ethereum که می‌توان به آن اشاره کرد کارمزد بالای تراکنش آن است.

 

 

امیدوارم این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد. منتظر نظرات سازنده شما هستیم.

لگو بورس آکادمیک

تیم تولید محتوا

 

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در حال بارگیری کپچا...