جستجو کردن
جستجو کردن

آشنایی با صندوق های سرمایه گذاری سهامی

همه چیز درباره صندوق سهامی

آشنایی با صندوق‌های سهامی

روش‌های سرمایه‌گذاری در بازارهایی همچون بورس، فقط از طریق خرید و فروش سهام انجام نمی‌شود و مسیرهای دیگری هم وجود دارد. یکی از جذاب‌ترین مسیرهایی که معامله‌گران و سرمایه‌گذاران می‌توانند از طریق آن وارد بورس شوند، صندوق سهامی است. این روش را می‌توانیم مسیر غیر مستقیم سرمایه‌گذاری در بورس بدانیم. که در آن‌ها سرمایه‌گذار مستقیماً درگیر خرید و فروش سهام نمی شود و این کار را به صندوق‌ها و افرادی که آنها را مدیریت می‌کنند واگذار می‌نماید. استفاده از این صندوق ها به افراد پیشنهاد می‌شود که می‌خواهند در بورس سرمایه‌گذاری کنند، اما زمان و دانش تحلیلی کافی برای تجزیه و تحلیل سهام را ندارند روش مناسبی است.

انچه در این مقاله خواهید خواند

صندوق سهامی یا خرید سهام؛ کدامیک بهتر است؟

صندوق سهامی و خرید سهام شرکت‌ها در بورس براساس شرایط مختلفی می‌توانند به عنوان یک دارایی جهت سرمایه‌گذاری مورد توجه قرار گیرند. اگر شما بخواهید مستقیماً وارد بورس شوید طبیعتاً باید اقدام به خرید سهام شرکت‌ها کنید که این موضوع پرریسک‌ترین مدل سرمایه‌گذاری محسوب می‌شود. در واقع شما باید تحلیلگر قدرتمندی باشید که بتوانید سرمایه خود را در بورس اولاً حفظ کنید و سپس به دنبال رشد آن باشید.

این در حالی است که برای صندوق‌های سهامی با چنین مواردی مواجه نمی‌شوید و نیازی نیست یک تحلیلگر قوی باشید. بلکه در این صندوق‌ها افراد دیگری وظیفه مدیریت سبد و به سود رساندن آن را بر عهده دارند. از طرفی صندوق‌های سهامی معمولاً از سهام متنوعی استفاده می‌شود و دارای یک مدیریت حرفه‌ای هستند که ریسک سرمایه‌گذاری را به شدت پایین می‌آورند. با توجه به مواردی که گفتیم انتخاب بین صندوق‌های سهامی و سهام شرکت‌ها به شرایط سرمایه‌گذاران بستگی دارد و نمی‌توانیم برای همه یک نسخه واحد تجویز کنیم.

 

چرا صندوق‌های سهامی را انتخاب کنیم؟

خدمتتان عرض کردیم که انتخاب صندوق سهامی می‌تواند برای بسیاری از مردم گزینه بهتری جهت سرمایه‌گذاری در بورس باشد. قطعاً شما هم دوست دارید دلایل بهتر بودن این صندوق‌ها را عمیق‌تر متوجه شوید. به همین خاطر برخی از مزایای صندوق‌های سهامی را با هم مورد بررسی قرار می‌دهیم:

  • اولین مزیت استفاده از صندوق‌های سهامی مدیریت قدرتمندی است که آنها را کنترل می‌کند. بازدهی صندوق‌ها بر اساس ترکیب دارایی‌هایی که در آنها موجود می‌باشد با هم متفاوت است. هنگام انتخاب صندوق‌ها باید دقت کنید و اگر آن‌هایی را برگزینید که مدیریت قدرتمند و حرفه‌ای داشته باشند در آینده سودهای جذابی به دست خواهید آورد.
  • صندوق‌های سهامی نقد شوندگی بسیار بالایی دارند و به همین دلیل مورد توجه سرمایه‌گذاران قرار می‌گیرند. اگر شما مالک سهام باشید زمانی که بازار در مسیر اصلاح شدن قرار می‌گیرد بعید است به راحتی بتوانید دارایی‌های خود را بفروشید.با این حال صندوق‌های سهامی را هر زمان که بخواهید می‌توانید به راحتی و در کوتاه‌ترین زمان نقد کنید.
  • در صندوق‌های سهامی اوراق مختلفی از جمله درآمد ثابت قرار می‌گیرند که این موضوع به کاهش ریسک سرمایه‌گذاری کمک می‌کند.به همین دلیل شما بدون آنکه نیاز به سواد اقتصادی یا دانش بورسی داشته باشید می‌توانید از طریق این صندوق‌ها سود خوبی به دست آورید.
  • صندوق‌های سهامی در مقایسه با دیگر بازارهای مالی مثل طلا و دلار از شفافیت بهتری برخوردار هستند.از طرفی نظارت دائمی روی این صندوق‌ها وجود دارد و تمامی اطلاعات مربوط به آنها به طور منظم در سایت کدال قرار می‌گیرد. به همین دلیل شما با اعتماد بیشتری می‌توانید در این صندوق‌ها سرمایه‌گذاری داشته باشید.

 

چرا سراغ صندوق سهامی نرویم؟

استفاده از صندوق سهامی همانگونه که می‌تواند مزایای مختلفی برای سرمایه‌گذار داشته باشد، چند عیب بزرگ هم دارد. کسانی که به سراغ این صندوق‌ها می‌روند هیچ سهمی از سود مجمع نخواهند داشت. این در حالی است که اگر شما به طور مستقیم سهام یک شرکت را خریداری کنید از سود تقسیمی مجمع هم بهره‌مند خواهید شد. ایراد دیگری که به صندوق‌های سهامی می‌توانیم وارد کنیم عدم دخالت سرمایه‌گذاران در مدیریت آنها است. شما نمی‌توانید هیچگونه دخالتی در چیدمان سبد سهامی خود داشته باشید و باید آن را به طور کامل بر عهده مدیریت صندوق بگذارید.

ریسک سرمایه گذاری در صندوق های سرمایه گذاری

 

در صندوق‌های سهامی چه داراریی‌هایی وجود دارند؟

در یک صندوق سهامی می‌توان دارایی‌های مختلفی را قرار داد. با این وجود اکثر صندوق‌ها ترجیح می‌دهند عمده دارایی خود را معطوف به سهام شرکت‌ها در بورس کنند. معمولاً حداقل ۷۰ درصد دارایی یک صندوق روی سهام شرکت‌ها سرمایه‌گذاری می‌شود و برای اینکه ریسک سرمایه‌گذاری کاهش پیدا کند بقیه دارایی روی اوراق درآمد ثابت یا اوراق بانکی برنامه‌ریزی می‌گردد. البته ترکیب این دارایی‌ها ممکن است براساس شرایط بازار و بنا به تشخیص کارشناسان صندوق تغییراتی داشته باشد. همه چیز بستگی به این دارد که کارشناسان و تحلیلگران آن صندوق چه چیزی را برای آینده بازار پیش بینی کنند و بر اساس آن جهت کاهش ریسک، میزان سهام را پایین یا بالا ببرند.

توصیه می شود برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد صندوق های سرمایه گذاری  ” آشنایی با صندوق سرمایه گذاری جسورانه مطالعه کنید تا بتوانید از اطلاعات این قسمت استفاده کنید. و مطالب را بهتر درک کنید.

 

چگونه صندوق سهامی خریداری کنیم؟

برای خرید صندوق سهامی همیشه دو مسیر پیش روی سرمایه‌گذاران وجود دارد. با دو روش متفاوت خرید صندوق‌های سهامی بیشتر آشنا خواهیم شد:

  • روش ETF: دسته اول صندوق‌هایی که سرمایه‌گذاران می‌توانند آنها را خریداری کنند به صورت مختصر ETF نامیده می‌شود. این صندوق‌های سهامی قابل معامله هستند و هر زمان شما سفارش خرید یا فروش آنها را ثبت کنید در لحظه سفارش شما انجام می‌پذیرد. با توجه به اینکه صندوق‌های سهامی نقد شوندگی بالاتری دارند بیشتر مورد استقبال سرمایه‌گذاران قرار می‌گیرند و محبوبیت زیادی دارند. البته دقت کنید که جهت خرید صندوق‌های ETF شما حتماً باید کد بورسی داشته باشید.

صندوق صدور-ابطال: این صندوق‌ها در مقایسه با صندوق‌های قابل معامله یک تفاوت بزرگ دارند و آن هم مربوط به زمان اعمال سفارش ثبت شده سرمایه‌گذار می‌شود. برخلاف صندوق‌های ETF که به محض ثبت سفارش کاربر خرید و فروش آنها انجام می‌شود، در این صندوق‌ها حداقل ۳ تا ۷ روز کاری برای صدور یا ابطال زمان نیاز است. اگر قصد خرید این صندوق‌ها را دارید باید بدانید که قیمت آنها بر اساس NAV تعیین می‌گردد. ضمناً این را هم بدانید که صندوق‌های سهامی صدور و ابطال نسبت به صندوق‌هایETF  نقد شوندگی پایین‌تری دارند و از محبوبیت کمتری در بازار برخوردار می‌باشند.

همچنین میتوانید برای مشاهده صندوق های سرمایه گذاری و مقایسه بازدهی سالانه، قیمت ابطال و… میتوانید به سایت شرکت مدیریت فناوری بورس تهران مراجعه کنید.

 

 

امیدوارم این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد. منتظر نظرات سازنده شما هستیم.

لگو بورس آکادمیک

تیم تولید محتوا

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در حال بارگیری کپچا...