جستجو کردن
  • مقالات
جستجو کردن

فیبوناچی

فیبوناچی

فیبوناچی در تحلیل تکنیکال

فیبوناچی در تحلیل تکنیکال از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است. در واقع فیبوناچی دنباله‌ی اعدادی است که توسط لئوناردو فیبوناچی ریاضی دان قرن 12 میلادی که در ایتالیا متولد شد. و بزرگترین اثر وی کشف اعداد طلایی از روی حل مسئله ازدیاد تعداد خرگوش ها بود کشف شد. این اعداد شامل ۰، ۱، ۱، ۲، ۳، ۵، ۸، ۱۳، ۲۱، ۳۴ و … است. در این مجموعه غیر از دو عدد اول که صفر و یک هستند، اعدادی بعدی از مجموعه دو عدد قبلی تشکیل می‌شود. از فیبوناچی در تحلیل تکنیکال برای تشخیص و پیش‌بینی آینده استفاده می‌شود. این ابزار که در بین تریدرها از اهمیت زیادی برخوردار است، در تحلیل‌ها نیز به کرات استفاده می‌شود.

ابزار فیبوناچی از یک دنباله اعداد ریاضی تشکیل شده است.

نسبت‌های ریاضی و اعداد در طبیعت، اعضای بدن انسان، تحلیل و … کاربردهای زیادی دارند. این نسبت‌ها در بازارهای مالی مانند: بورس و اوراق بهادر و ارز های دیجیتال نیز کارایی دارند و تحلیل‌گران از آن استفاده می‌کنند. همانطور که پیشتر گفته شد این اعداد از جمع دو عدد قبلی تشکیل شده است. به عنوان مثال عدد ۸ حاصل جمع ۵ و ۳ است. این سری اعداد علاوه بر این مورد، دارای خاصیت‌های ویژه دیگری نیز هستند. به عنوان مثال اگر هر عدد را بر عدد قبلی خود تقسیم کنیم، به عدد ۱.۶۱۸ که نسبت طلایی در این مجموعه است، برابر می‌شود.

این موضوع باعث شده است در این مقاله به بررسی این ابزار کاربردییعنی فیبوناچی بپردازیم و درباره آن اطلاعات بیشتری کسب کنیم. اگر علاقه‌مند به دریافت اطلاعات در این زمینه هستید، توصیه می‌کنیم تا پایان این مقاله همراه ما باشید تا به این اطلاعات مفید و ارزشمند، دست یابید.

انچه در این مقاله خواهید خواند

بررسی کاربرد فیبوناچی در تحلیل تکنیکال

در این بخش، قصد داریم یک مثال از کاربرد فیبوناچی در تحلیل تکنیکال عنوان کنیم. فرض کنید یک سهم را زیر نظر دارید و می‌خواهید نمودار و تحلیل آن را روی چارت ترسیم کنید. این سهم از روندی صعودی برخوردار بوده و قیمت سهم در حال حاضر در بالاترین نقطه قرار دارد. حال این سهم که به بالاترین مقدار خود رسید، روندی نزولی را در پیش گرفته و ارزش آن کاهش می‌یابد. در این لحظه برای اینکه بتوانیم به خوبی مقاومت‌ها و حمایت‌های موجود بر روی نمودار این سهم را مشاهده کنیم، از فیبوناچی کمک می‌گیریم.

فیبوناچی در تحلیل تکنیکال

برای استفاده از فیبوناچی در تحلیل تکنیکال در این مثال، باید قله و کف را به عنوان دو نقطه ابتدایی و انتهایی در نظر بگیریم. پس از انتخاب این دو مورد، می‌توان از فیبوناچی بهره برد تا با بررسی اعداد و نسبت‌های طلایی، حمایت و مقاومت‌های پیش رو را برای تحلیل‌گر، ارائه دهید. در این ابزار، ۵ سطح قیمتی بررسی می‌شود که از مهم‌ترین نسبت‌ها در بازارهای مالی هستند. ۲۳.۶ درصد، ۳۸.۲ درصد، ۵۰ درصد، ۶۱.۸ درصد و ۷۸.۶ درصد از جمله این نسبت‌ها بوده که توسط خود ابزار فیبوناچی به صورت اتوماتیک محاسبه و روی نمودار ترسیم می‌شود.

لازم به ذکر است که در بین نسبت‌های فوق، ۶۱.۸ درصد به عنوان درصد طلایی عنوان می‌شود و از اهمیت بیشتری برخوردار است. معمولا حرکات اصطلاحی در این درصد به اتمام می‌رسند.

نکته‌ی دیگری که در این بخش قابل عنوان است، این می‌باشد که عدد ۵۰ درصد در این ابزار وجود ندارد اما معامله‌گران اعتقاد دارند قیمت به این سطح نیز واکنش خوبی می‌دهد. بنابراین این عدد نیز در این ابزار گنجانده شده است.

توصیه میشود برای درک بهتر به مقاله سطوح حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال  مراجعه کنید تا بتوانید با استفاده از اطلاعاتی که در این بخش وجود دارد. درک بهتری از مطالب داشته باشید.

 

انواع فیبوناچی در تحلیل تکنیکال

فیبوناچی در تحلیل تکنیکال شامل موارد زیادی است. در واقع ابزارهای فراوانی از این نسبت تشکیل شده که توسط تحلیل‌گران مورد استفاده قرار می‌گیرد. در ادامه به این موارد اشاره شده است:

  • Fibonacci Retracement (RET)
  • Fibonacci Extension (EXT)
  • Fibonacci Expansion (EXP)
  • Fibonacci Projection (PRO)
  • Fibonacci arcs
  • Fibonacci Fan
  • Fibonacci Channel

هر کدام از موارد عنوان شده در بخش خاصی از تحلیل تکنیکال مورد استفاده قرار می‌گیرند.

 

Fibonacci Retracement

با استفاده از فیبوناچی اصلاحی، انتهای موج اصلاحی را پیش بینی میکنیم. چه اصلاح صعودی و چه اصلاح نزولی

کاربردی ترین نسبت ها در Fibonacci Retracement یا فیبوناچی اصلاحی: 78.6%، 61.8%، 50%، 38.2%، 23.6%

 

Fibonacci Extension

گاهی دیده میشود که اصلاح قیمت از سطح 78.6% و حتی 100% هم فراتر میرود.در اینگونه موارد از روش فیبوناچی انبساطی برای بررسی حمایت و مقاومت بعد از عبور از سطح 100% استفاده میشود.

کاربردی ترین نسبت ها در Fibonacci Extension عبارت است از: 127.2%، 161.8%، 200%، 261.8%

 

(Fibonacci Projection (Expansion

از این ابزار برای تعیین هدف قیمتی استفاده میشود.بازار تمایل دارد تا در گام های مساوی ،یکسان یا متناسب حرکت کند. موجهای اصلاحی با یکدیگر و موج های اصلی با هم رابطه و تناسب دارند. از این ابزار برای بررسی حرکات یک موج با استفاده از موج هم جنس به کار برده میشود.

کاربردی ترین نسبت ها در Fibonacci Projection عبارت است از: 423%، 261%، 161.8%، 127.2%، 100%، 61.8%

 

(PRZ (Potential Reversal Zone

به ناحیه ای گفته میشود که به دلیل وجود گواهی های مهم، احتمال برگشت قیمت بالا است. نواحی که چند سطح فیبوناچی در انجا قرار بگیرد بسیار مهم است. از ترکیب انواع فیبوناچی برای پیدا کردن این سطحوح استفاده میشود.

 

چگونه فیبوناچی در تحلیل تکنیکال ترسیم می‌شود؟

برای اینکه بتوانید از این ابزار در تحلیل‌های خود استفاده نمایید، لازم دارید آن را به شکل مناسبی ترسیم کنید. اگر فیبوناچی در تحلیل تکنیکال به درستی رسم نشود، باعث ارائه خطا و ضرر به تحلیل‌گران می‌شود. برای این کار، باید قدم به قدم پیش بروید.

۱. در وهله اول، باید روند موجود در چارت شناسایی شود. این روند می‌تواند صعودی یا نزولی باشد.

۲. در گام دوم، باید سقف و کف موجود در روند به شکل مناسبی شناسایی و در ابزار فیبوناچی، قید شود.

۳. پس از انتخاب و متصل کردن این نقاط، فیبوناچی محدوده‌های اعلام شده را به ما نمایش می‌دهد. در روندهای صعودی و نزولی این محدوده‌ها می‌توانند به عنوان حمایت یا مقاومت عمل کرده و سیگنال‌هایی را به تحلیل‌گر صادر کنند. ۶۱.۸ و ۳۸.۲ درصد از مهم‌ترین محدوده‌های برگشتی هستند و معمولا در این محدوده‌ها حجم معاملاتی بیشتری مشاهده شده و احتمال بازگشت محتمل‌تر است.

فراموش نکنید در صورت استفاده از این بازار، حتما حد سود و حد ضرر را در معاملات خود قرار دهید تا از هرگونه تحمیل ضرر و زیان به سرمایه خود، جلوگیری نمایید.

 

کاربرد فیبوناچی در تحلیل تکنیکال از نظر زمان معامله

همانطور که عنوان کردیم، فیبوناچی در تحلیل تکنیکال دارای انواع مختلفی است. یکی از این موارد، فیبوناچی زمانی می‌باشد. این ابزار که از خطوط عمودی تشکیل شده، بر اساس اعداد این زنجیره، اقدام به ارائه بازه‌های زمانی‌ای می‌کند که در آن بازه‌ها، احتمال برگشت روند وجود دارد. به عنوان مثال در این ابزار قید می‌شود در تاریخ X روند نزولی به روند صعودی تغییر حالت می‌دهد. البته نکته‌ی بسیار مهم در این زمینه، این است که نباید تنها به این موضوع به تنهایی تکیه کرد. قطعا استفاده از ابزارهایی مانند اندیکاتور مکدی یا اندیکاتور RSI می‌تواند قدرت تحلیل‌گری تریدر را افزایش دهد. همینطور شناسایی کندل استیک‌ها و پرایس اکشن نیز قدرت مانور تریدر را در این زمینه افزایش می‌دهد.

برای ترسیم این ابزار، نیاز به دو نقطه قله و کف است.

 

کلام پایانی

همانطور که مشاهده کردید در این مقاله به بررسی فیبوناچی در تحلیل تکنیکال پرداختیم. این ابزار تحلیلی به تریدرها کمک‌های فراوانی می‌کند تا نقاط بازگشتی از روند صعودی یا نزولی تشخیص داده شود. این ابزار بر اساس یک دنبال اعداد ریاضی تشکیل شده است که دارای ویژگی‌های شگف‌انگیزی می‌باشد. مهم‌ترین عدد موجود در این زنجیره ۶۱.۸ درصد است که به عنوان عدد طلایی از آن یاد می‌شود. در بسیاری از موارد قیمت در این نقطه تغییر روند داده و باعث ورود حجم زیادی از نقدینگی می‌شود. در پایان امیدواریم از خواندن این مقاله لذت برده باشید و اطلاعات مفید و ارزشمندی را از آن کسب کرده باشید.

 

امیدوارم این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد، منتظر نظرات سازنده شما هستیم.

لگو بورس آکادمیک

تیم تولید محتوا

 

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در حال بارگیری کپچا...