جستجو کردن
  • مقالات
جستجو کردن

چرخه احساسات در سرمایه گذاری

چرخه احساسات در سرمایه گذاری چیست؟

چرخه احساسات در سرمایه گذاری چیست؟

سرمایه‌گذاری از آن گونه فعالیت‌هایی است که با توجه به نوع، میزان سرمایه و روش انجام، همواره با مقداری ریسک همراه است. هر فعالیتی که در آن ریسک یا احتمال ضرر و سود در کنار هم وجود داشته باشد به طبع احساسات و هیجانات مختلفی را در سرمایه‌گذار ایجاد می‌کند که معامله‌گران بازار فارکس کم و بیش با این عواطف روبرو می‌شوند.در این مقاله قصد داریم در خصوص چرخه احساسات در سرمایه گذاری، که از ابتدا تا بعد از پایان سرمایه‌گذاری با آن مواجه می‌شویم و همچنین نحوه مدیریت آن‌ها توضیح دهیم، پس با ما همراه باشید…

[lwptoc skipHeadingLevel=”h6,h5,h1″]

مفهوم چرخه احساسات در سرمایه گذاری

شاید تصور کنید هنگامی که سرمایه‌گذاری شما به خوبی پیش می‌رود احساس هیجان خواهید داشت یا در مقابل، وقتی که شرایط بر خلاف تصور شما پیش رود احساس نا‌امیدی می کنید، اما موج احساسات و هیجانات در طول سرمایه‌گذاری موارد متنوع‌تری هستند که اکثر ماها با توجه به شرایط با تعدادی از آن‌ها مواجه می‌شویم.اگرچه همه ما در عواطف منحصر به فرد هستیم اما اغلب در مواجهه با شرایط مختلف بازار، احساسات مشابه‌ای از خود نشان می‌دهیم.در ادامه به این نوع احساسات که به اصطلاح چرخه احساسات در سرمایه گذاری نامیده می‌شوند به ترتیب زمان وقوع خواهیم پرداخت و به دلایل آن اشاره خواهیم کرد.

مفهوم چرخه احساسات در سرمایه گذاری

 

چرخه اول: اکراه و بی‌میلی!

بی‌میلی اولین ویژگی انسانی است که در ابتدای چرخه احساسات در سرمایه گذاری به سراغ ما می‌آید. این ویژگی عاطفی از آنجا نشات می‌گیرد که به طور کلی ما بیشتر از آنکه ترس از دست دادن داشته باشیم، از ریسک و اشتباه می‌ترسیم.معمولا زمانی با احساس بی‌میلی مواجه می‌شویم که احساس شکست خوردن و اشتباه کردن می‌کنیم که این احساس با نزدیک شدن به موفقیت از بین خواهد رفت.اگر شما هم قبل از شروع سرمایه‌گذاری با این احساس مواجه شده‌اید اصلا نگران نباشید! چرا که اکثر سرمایه‌گذاران با وجود بی‌میلی در نهایت موفق خواهند شد که به بازار معاملاتی ورود کنند. اکثر آن‌ها زمانی که به سود حاصل از سرمایه فکر می‌کنند و به اصطلاح عامیانه روی خوش بازار را می‌بینند تصمیم می‌گیرند که برای یک بار هم که شده سرمایه‌گذاری در بازار را تجربه کنند.

 

چرخه دوم: خوش‌بینی و شادی غیرمنطقی

به طور کلی هرچه بازار بهتر عمل کند، احتمال از بین رفتن حس بی‌میلی در ما بیشتر خواهد شد. اخبار مثبت و اطلاعاتی که آشنایان در مورد سود‌آور بودن سرمایه‌گذاری‌هایشان به ما می‌دهند، باعث می‌شود ما هم بخواهیم در این خصوص فعالیت کنیم.
مثبت بودن عملکرد بازار در دوره‌ای مشخص موجب می‌شود نگرانی‌هایمان را در مورد ضرر و ریسک سرمایه‌گذاری کنار بگذاریم، اما معمولا درست همان زمان است که بازار برای یک سقوط جانانه آماده می‌شود.به این بخش از چرخه احساسات در سرمایه گذاری اصطلاحا خوش‌بینی غیرمنطقی می‌گویند، چرا که بعد از مدتی و با منفی شدن عملکرد بازار از بین خواهد رفت.ما هیچوقت نخواهیم فهمید که بازار چه زمانی به نقطه اوج خود رسیده است، به این ترتیب یکی از راه‌های جلوگیری از افتادن به دام چرخه بازار، سرمایه‌گذاری منظم با مبالغ کم است.

 

چرخه سوم: انکار، ترس، افسردگی و وحشت!

زمانی که بازار رو به صعود است معمولا انتظارات زیادی در مورد عملکرد سرمایه‌گذاری‌هایمان داریم و امیدواریم که شرایط مطابق با انتظارات ما پیش رود. با این حال زمانی که بازارهای معاملاتی بی ثبات می‌شوند و برخلاف انتظارات عمل می‌کنند، ذهن ما برای مراقبت از اخبار منفی به سمت انکار می‌رود.در این مواقع معمولا تصمیم به عدم فروش می‌گیریم و شرایط را با جملاتی مثل “بازار همیشه در حال رشد نیست” یا “سقوط بخشی از بازار معاملاتی است” آرام و منطقی جلوه می‌دهیم. در ادامه امیدوار خواهیم بود که اوضاع بازار بهتر شود و این معمولا به این معناست که به بازار نگاه عمیق نداریم.بازار می‌تواند برای مدتی به صورت مصنوعی رو به رشد باشد که منجر به کاهش اخبار بد می‌شود. اگر بازار بعد از یک دوره سود پایدار دچار سقوط شود، معمولا عموم مردم تمایل ندارند سرمایه خود را با قیمتی که معتقدند کمتر از ارزش واقعی بازار است بفروشند.اما خیلی زمان نمی‌برد که سرمایه‌گذاران ناچار به فروش می‌شوند و همین موضوع باعث کاهش شدید قیمت‌ها خواهد شد. در این مواقع احساسات سرمایه‌گذاران از انکار و ترس جای خود را به افسردگی و وحشت می‌دهد که سومین مرحله از چرخه احساسات در سرمایه گذاری است.

 

چرخه آخر: تسلیم، ناامیدی، بی علاقگی و باز هم بی میلی

هنگامی که سرمایه‌گذاری وارد یک بحران می‌شود تصمیم سرمایه‌گذار نوعی این خواهد بود که بفروشد، چرا که از ضررهای بیشتر احتمالی می‌ترسد. البته تسلیم شدن در جهت از بین بردن اضطراب ناشی از سرمایه‌گذاری در زمان بد بازار کاملا طبیعی است.در این مرحله درمیابیم که مدیریت احساسات امری مهم‌تر از مدیریت سرمایه‌گذاری‌هایمان است، در نتیجه علاوه بر پذیرفتن ضررهایمان، می‌بایست هزینه معاملات‌مان را بپردازیم.لازم به ذکر است که در مواقعی نیز فروش می‌تواند دلیل منطقی داشته باشد، برای مثال شرکتی که سهام آن را خریداری کردیم در یک بحران اقتصادی قرار گرفته باشد یا به طور کلی عملکرد آن در حال تغییرات منفی باشد.هنگامی که دوباره پول نقد به دستمان می‌رسد، احساساتمان تمایل بیشتری به بازگشت به حالت خوش‌بینی دارد، اما معمولا در عمل باز هم مخالف این کار هستیم.در این زمان در حال تجربه حالات تسلیم، ناامیدی، بی علاقگی و بازگشت به بی میلی هستیم که آخرین چرخه احساسات در سرمایه گذاری است. این چرخه می‌تواند تا چند ماه زمان ببرد تا سرمایه‌گذار دوباره به حالتی بازگردد که آماده ورود به بازار شود.در اغلب مواقع هنگامی که شرایط بازار در بیشترین اضطراب خود قرار دارد، بیشترین پتانسیل صعود را نیز خواهد داشت. همان‌طور که وارن بافت، بزرگ‌ترین سرمایه‌گذار جهان می‌گوید: “هنگامی که همه حریص هستند بفروشید و زمانی که همه می‌ترسند حریص باشید”.این مواقع بهترین زمان‎ها برای سرمایه‌گذاری منظم با مبالغ کم است و ما با این کار بدون توجه به بالا یا پایین بودن بازار سرمایه‌گذاری می‌کنیم. این کار بخش بزرگی از احساسات ناشی از سرمایه‌گذاری اشتباه را از بین می‌برد و کمک می‌کند زودتر به بازار برگردیم.
سخن پایانی: تاثیر تسلط بر چرخه احساسات در سرمایه گذاری
سرمایه‌گذاری بر اساس احساسات دلیل اصلی خرید در اوج و فروش در کف بازار است، همچنین یکی از علل سرمایه‌گذاری بر اساس احساسات، دست کم گرفتن ریسک‌های موجود در بازار می‌باشد. بنابراین یکی از مهم‌ترین موارد در خصوص سرمایه‌گذاری حرفه‌ای مدیریت احساساتی است که در دوره‌های مختلف بازارهای معاملاتی به سراغ ما می‌آیند و تا زمانی که اجازه دهیم احساسات کنترل معاملات ما را در دست بگیرند احتمالا به نتایج مناسبی دست پیدا نخواهیم کرد. در این مقاله به معرفی چرخه احساسات در سرمایه گذاری و تاثیر آن‌ها در معاملات پرداختیم، امیدواریم مطالعه این مقاله به مدیریت بهتر احساسات شما در سرمایه‌گذاری کمک کند.

 

پیشنهاد می کنیم قبل از ورود به بازار معاملات با افتتاح حساب دمو در بروکر آمارکتس، میزان تسلط خود بر احساسات در سرمایه‎گذاری را در محیطی بدون ضرر تقویت کنید.
با انجام معاملات مختلف، نقاط ضعف و قوت خود را شناخته و بهترین استراتژی معاملاتی را برای خود انتخاب کنید.
برای کسب تجربه و داشتن معاملاتی موفق می توانید با مطالعه تحلیل‌های فاندامنتال و دیدن ویدئوهای آموزشی در بروکر آمارکتس به دانش معاملاتی خود بیفزایید.با افتتاح حساب در بروکر AMarkets از طریق ما، بهترین خدمات، تکنولوژی‌های جدید و بهترین شرایط معاملاتی در بازار فارکس را تجربه کنید:
★ واریز و برداشت فوری بدون کمیسیون
★ پشتیبانی 24 ساعته
★ تحلیل‌های معاملاتی روزانه
★ ارائه بونوس و طرح های تشویقی
★ اسپرد از 0.2 پیپ واجرای دستور معاملاتی در 0.03 ثانیه
★ اهرم معاملاتی تا 1:3000

 

امیدوارم این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد.

راستی! برای دریافت مطالب جدید

در کانال تلگرام یا پیج اینستاگرام عضو شوید.

لگو بورس آکادمیک

تیم تولید محتوا

 

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در حال بارگیری کپچا...