جستجو کردن
  • مقالات
جستجو کردن

کانال های قیمتی در تحلیل تکنیکال

کانال های قیمتی

کانال های قیمتی

کانال های قیمتی در تحلیل تکنیکال از اهمیت زیادی برخوردارند. این کانال‌ها سطوح حمایت و مقاومت را که نقش بسزایی در تحلیل تکنیکال دارند را به نمایش می‌گذارند. تحلیل‌گران بوسیله این کانال‌ها می‌توانند مناطقی را که از اهمیت زیاد برخوردارند را شناسایی و با استفاده از آن‌ها موقعیت مناسب ورود به معامله را کشف کنند. سرفصل کانال قیمتی از جمله مهم‌ترین بخش‌های موجود برای آموزش یک تحلیل‌گر است.

در این مقاله قصد داریم درباره کانال های قیمت در تحلیل تکنیکال اطلاعات بیشتری کسب کنیم. اگر قصد دارید وارد تحلیل تکنیکال شوید یا درباره بازارهای مالی و نقاط مناسب برای ورود به معامله اطلاعات بیشتری کسب کنید، توصیه می‌کنیم تا پایان این مقاله همراه ما باشید.

انچه در این مقاله خواهید خواند

کانال های قیمتی در تحلیل تکنیکال چیست؟

اگر با مباحث مقدماتی درباره تحلیل تکنیکال مسلط باشید، حتما مطلع هستید که برای انواع حرکت یک سهم اعم از صعودی، نزولی یا خنثی، می‌توان یک خط روند ترسیم کرد. همچنین غیر از خط، می‌توان از یک کانال یا محدوده نیز برای ترسیم این نقاط استفاده کرد تا بتوان به شکل بهتری آن را مورد بررسی قرار داد. کانال در واقع از متصل شدن چندین نقطه که حمایت یا مقاومت بر روی آن‌ها وجود دارد، تشکیل می‌شود. لازم به ذکر است که هر چه تعداد نقاط موجود در این کانال بیشتر باشد، اعتبار کانال ترسیم شده نیز بیشتر خواهد بود. همینطور هرچه یک کانال افقی‌تر باشد، بر اعتبار آن افزوده می‌شود.

ترسیم کانال قیمتی

به طور کلی برای ترسیم کانال های قیمت در تحلیل تکنیکال، نیاز به ۳ نقطه دارید. این ۳ نقطه از ۲ محدوده حمایتی یا مقاومتی در کنار ۱ محدوده مقاومتی یا حمایتی تشکیل می‌شود. در رابطه با این کانال‌ها که به دو شکل صعودی و نزولی بر روی نمودار تشکیل می‌شوند، باید عنوان کرد که مطابق با روند حرکت کلی دارایی اقدام به معامله نمایید. زیرا در این کانال‌ها دائما حمایت/مقاومت صعودی یا نزولی تشکیل می‌شود و این باعث اشتباه یک تریدر تازه‌کار خواهد شد. بنابراین توصیه می‌کنیم در هنگام تشکیل کانال صعودی، اقدام به گرفتن پوزیشن لانگ و در هنگام تشکیل کانال نزولی، اقدام به گرفتن پوزیشن شورت نمایید.

 

چگونه باید کانال های قیمت در تحلیل تکنیکال را بر روی نمودار ترسیم کنیم؟

برای اینکه بتوانید کانال های قیمت در تحلیل تکنیکال را بر روی چارت یا نمودار یک دارایی ترسیم کنید، باید گام به گام پیش بروید. در ابتدا باید دارایی مورد نظر را انتخاب نمایید. سپس نمودار آن را بررسی کنید. در صورتی که روندی صعودی یا نزولی مشاهده می‌کنید که پتانسیل ترسیم یک کانال را دارد، آن را به صورت بزرگتر مشاهده کنید. برای رسم یک کانال صعودی، ابتدا باید نقاطی که روی محدوده حمایتی است را مشاهده و آن‌ها را در نظر بگیریم.

در چنین حالتی دنبال ۲ نقطه حمایتی می‌گردیم که مطمئن باشند و دارایی مورد نظر هنگامی که روی چنین نقاطی قرار گرفت، روند صعودی در پیش بگیرد. معمولا در کانال صعودی، نقاط ۱ و ۳ به عنوان حمایت و نقطه ۲ به عنوان مقاومت در نظر گرفته می‌شود. بین این دو حمایت، به دنبال نقطه نزولی در محدوده مقاومتی می‌گردیم. پس از این کار، کانال مورد نظر به راحتی ترسیم می‌شود.

این موضوع برای کانال های قیمت در تحلیل تکنیکال به صورت نزولی نیز امکان‌پذیر است. برای اینکار باید دو نقطه مهم در محدوده مقاومتی را شناسایی و نقطه ۲ که حمایت است را نیز در بین آن دو پیدا کنیم. پس از این کار و با اتصال نقاط به یکدیگر، کانال نزولی ترسیم می‌شود. تمام پلتفرم‌های معامله‌گری از این قابلیت برخوردارند و کاربران می‌توانند به راحتی این کانال را با تنظیمات پلتفرم معامله‌گری اجرا کرده و از آن در معاملات خود به خوبی استفاده نمایند.

 

کانالیزه کردن قیمت

به نوسان قیمت ما بین دو خط موازی که منجر به کانالیزه کردن قیمت میشود، کانال قیمتی میگویند. بعضی اوقات روند قیمتی بین دو خط موازی شکل میگیرد در چنین حالتی تحلیل گرا از وجود آن آگاه شده و میتواند نتایج مفیدی از این مطلب به دست آورد. در مورد روند ها، هر چه کانال به مدت طولانی تری حفظ شود و تعداد دفعاتی که نمودار به دو طرف این کانال قیمتی برخورد میکند و باز میگردد بیشتر باشد. قطعا از اهمیت و اعتبار بیشتری برخوردار است شکسته شدن خط روند اصلی نشان دهنده وقوع تغییر مهمی در روند است.

 

استراتژی معامله با کانال قیمتی

معامله درون کانال، مادامی که قیمت درون یک کانال نوسان میکند، میتوان در کف کانال وارد معامله خرید شده و در سقف کانال فروش انجام دهیم.البته باید توجه کرد که معاملات باید حتما در جهت روند باشند.

در معامله خارج از کانال، پس از شکسته شدن کانال، میتوان در جهت روند وارد معامله شد. و هدف قیمتی را اندازه عرض کانال تعیین کنید. هر کانال تنها برای مدتی قیمت را در خود محصور میکند و نهایتا قیمت از کانال خارج میشود. شکست میتواند از کف کانال یا از سقف کانال صورت بگیرد. چنانچه شکست در جهت مخالف کانال انجام گیرد احتمال رسیدن به هدف قیمتی بیشتر است. پس از شکست کانال حداقل به اندازه عرض کانال قیمتی حرکت میکند.

 

چگونه کانال های قیمت در تحلیل تکنیکال شکسته می‌شود؟

موقعیت‌های معامله‌گری در موارد بسیاری خود را نشان می‌دهند. به عنوان مثال یکی از مواردی که تریدر می‌تواند از آن به شکل مناسب استفاده کند، کانال های قیمت در تحلیل تکنیکال است. یک تریدر حرفه‌ای تنها هنگامی که قیمت درون این کانال در جریان است معامله نمی‌‌کند. او منتظر می‌ماند تا در صورت شکست کانال نیز در جهت مخالف وارد بازار شده و سود خود را از آن بدست آورد. در بسیاری از موارد تریدرها از این حربه به عنوان یک تضمین برای روند جدید حرکتی استفاده می‌کنند.

به عنوان مثال فرض کنید یک دارایی درون یک کانال صعودی در جریان است. هنگامی که قیمت این کانال را در جهت پایین و نزولی بشکند و به آن پولبک بزند، نشان از آن دارد که روند حرکت قیمت در جهت صعودی به اتمام رسیده و با شکست کانال و پولبک آن، باید منتظر حرکت نزولی دارایی مورد نظر باشیم. این حرکت در جهت عکس نیز اتفاق می‌افتد و هنگامی که قیمت از یک کانال نزولی به سمت بالا خارج شود، باید منتظر حرکت صعودی بود.

کانال های قیمتی در تحلیل تکنیکال

لازم به ذکر است که هنگام ترسیم کانال، یک خط به عنوان میدلاین یا خط وسط نیز به صورت خودکار ترسیم می‌شود. این خط می‌تواند کمک‌یار تریدر برای حرکات نوسانی باشد. برای ترسیم حد سود یا زیان هنگام شکست کانال، می‌توان از یک خط موازی به اندازه عرض این کانال استفاده کرد. به عبارتی اگر فاصله میان حمایت و مقاومت موجود در کانال به مقدار ۳ سانتی‌متر باشد، همین مقدار برای حد سود یا زیان در نظر گرفته می‌شود. تجربه همواره ثابت کرده است که قیمت هنگام رسیدن به این محدوده واکنش‌هایی برخلاف جهت موجود از خود نشان می‌دهد.

 

کلام پایانی

کانال های قیمت در تحلیل تکنیکال از جمله مهم‌ترین ابزار مورد استفاده توسط تریدرها می‌باشد. این کانال‌ها به خوبی می‌توانند روند حرکتی و حمایت و مقاومت را برای تریدر نشان دهد. از این رو اغلب در بسیاری از معاملات از این ابزار استفاده می‌شود. استفاده از این ابزار بسیار آسان است اما باید به خوبی به نکاتی که در این رابطه وجود دارد، توجه داشت. سعی کنید همواره به قیمت گذشته دارایی و کانال‌هایی که این دارایی ایجاد کرده است، توجه داشته باشید تا با اطمینان بیشتر معامله و تحلیل خود را انجام دهید.

در پایان امیدواریم از این مقاله لذت برده باشید و اطلاعات لازم و مفید را از آن کسب کرده باشید. شما می‌توانید سایر مقالات موجود در سایت را مطالعه و درباره بازارهای مالی، اطلاعات کاملی کسب کنید.

 

 

امیدوارم این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد، منتظر نظرات سازنده شما هستیم.

لگو بورس آکادمیک

تیم تولید محتوا

 

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در حال بارگیری کپچا...